неделя, 5 май 2024 г.

МВР синдикатът: Увеличение на заплатите срещу преструктуриране е несъстоятелна теза

Увеличение на заплатите срещу преструктуриране е „една крайно несъстоятелна теза“, според председателя на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов, който днес подкрепи протеста на служители на министерството в Благоевград.

Той коментира думите на финансовия министър, който вчера каза, че тази година няма да има увеличение на заплатите в МВР. Василев обясни още, че, ако някое министерство, независимо кое е то, успее да преструктурира, разходите няма да бъдат намалени, а ще могат да се използват за увеличение на заплатите в рамките на бюджета, който има в съответното министерство.

Според Валентин Попов това е „една крайно несъстоятелна теза“. Той коментира, че реформи и преструктурирания не се правят от служителите, които са на улицата, а от политиците. Нека не прехвърляме от болната страна на здравата, каза още председателят на СФСМВР. Той зададе и въпрос за какво преструктуриране става дума и дали това не означава „поредно съкращение на служители“, предаде БТА.

Протестът на служители на МВР събра днес пред сградата на Областната дирекция в Благоевград десетки служители, които излязоха по време на обедната си почивка, за да изразят исканията си, свързани с промени в бюджета за тази година, като бъде предвидено поне 10 процента увеличение на основните заплати. Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html