събота, 27 април 2024 г.

БСП пак се закани да поиска сваляне на имунитета на Борисов

Червен депутат каза, че лидерът на ГЕРБ още не е подал заявление за отказ от имунитета си като народен представител.
Снимка: БГНЕС

Депутатите от БСП днес се заканиха утре да поискат отново обсъждане на сваляне на депутатския имунитет на Бойко Борисов,у съобщи БТА. Условието на червените лидерът на ГЕРБ да изпълни до края на днешния ден, заявеното си вчера желание сам да се откаже от имунитета, като подаде съответния документ в деловодството на парламента.

Вчера сутринта преди началото на пленарното заседание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти, че няма да си даде сам имунитета на „съучениците на Гешев“. Малко по-късно, отново пред медиите, обяви, че се отказва от депутатската си защита, за да не става жертва на шантаж и изнудване.

Днес сутринта до 9:30 ч. в деловодството на парламента няма внесено писмено искане за освобождаване от имунитет, председателят на парламента не прочете такова и в началото на заседанието, подчерта депутатът от БСП Георги Свиленски. Т.е. към този момент този колега народен представител все още продължава да се крие зад четирите стени на парламента, обясни той.

На въпрос дали очаква да получат мнозинство в пленарната зала, ако се стигне до гласуване за сваляне имунитета, Свиленски заяви – надявам се „тази функция на парламента, говоря за последните седмици, да „пере“ нечии имиджи, имунитети, да е приключила. Все пак този колега народен представител, който се притесняваше преди няколко седмици от бившия вече главен прокурор, мисля, че няма основание да се притеснява, защото има друг и.ф. главен прокурор, коментира Георги Свиленски.

От БСП се надяват и ГЕРБ-СДС да ги подкрепи, тъй като вчера Борисов е обсъдил въпроса с парламентарната си група.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html