понеделник, 29 април 2024 г.

След Пригожин – идва ред на мира

Снимка: БГНЕС

Иван Гарелов само в новия брой на в. „Галерия“

Какво целеше тогава той със своя „поход на протеста“? Той е не само против начина на водене на войната от бюрократичната генералска върхушка. Той е стигнал да най-важното – отбележете  си това – „ВОЙНАТА Е НЕНУЖНА ЗА РУСИЯ И ПУТИН Е БИЛ ПОДВЕДЕН ОТ ОЛИГАРСИТЕ“. Каза го на път за Москва.

Намиращ се в подстъпите на Москва, Пригожин все пак е можел да разчита на посредничеството на белоруския президент Лукашенко. Надежда за положителен развой няма. Пристига и новината, че страхливецът Путин с напуснал Москва и се е скрил в бункера си в уралските гори.

Това означава, че Путин е оставил съдбата на Москва в ръцете на честолюбивите си генерали. Изходът не може до е друг, освен кръвопролитие. Тогава Пригожин  завива обратно към подготвените убежища, където и да са те. Какво следва  оттук нататък – за Путин и Русия, За Украйна и войната, за Европа, САЩ и целия свят, за нас?

След коментара „Защо се върна  Евгений Пригожин?“Иван Гарелов написа за в; “Галерия „ статията :“След Пригожин-идва ред на мира „,част от която прочетохте тук.

Има ли положителен герой за Русия в тази война? Какво целеше Пригожин с неговия „поход на протеста? Какво следва от тук нататък? Какъв знак очака светът от Путин? Време ли е за мир?

Целият текст-в сряда в „Галерия“!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html