петък, 3 май 2024 г.

Финалите в Лигата на Конференциите за 2024-а и 2025-а ще са в Атина и Вроцлав

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финалът в женската Шампионска лига по футбол през 2025-а година ще се проведе в Лисабон, реши днес Европейската асоциация (УЕФА) по време на заседанието на изпълкома, съобщи БТА. Също така в решението се уточнява, че стадионът на местния клуб „Спортинг“ – „Жозе Алваладе“, чийто капацитет е 50 000 места, ще посрещне най-важния мач в клубния футбол при дамите. Както е известно, догодина – през 2024-а година женската Шампионска лига ще научи своя победител в Билбао.

Също така УЕФА реши следващите два финала в третия по сила клубен турнир при мъжете – Лигата на Конференциите, да се проведат в Атина и Вроцлав (Полша). Турнирът беше създаден през 2021-а година и след първоначалното си име Лига на Конференциите на Европа, вече се нарича УЕФА Лига на Конференциите. Стадионите, които ще приемат мачовете, са на АЕК през 2024-а година и на Шльонск година по-късно.

УЕФА смята още, че съоръжения с места за правостоящи могат да се използват отново в мачове и в трите клубни турнира – Шампионска лига, Лига Европа и Лига на Конференциите, когато става дума за домакинства на отбори от Англия, Германия и Франция. Това се допуска по специална програма за наблюдение на поведението на феновете, тъй като във въпросните три държави и някои мачове от вътрешните първенства се провеждат на такива стадиони.

Това решение може да означава, че дебютантите в Шампионската лига от „Унион“ (Берлин) може да домакинстват на своя стадион „Старото лесничейство“, което позволява 18 000 правостоящи да бъдат по трибуните. Така железните от Берлин може и да не се наложи да се преместят на Олимпийския стадион в града, който е с много по-голям капацитет.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html