събота, 27 април 2024 г.

Божидар Божанов видя „мнозинствата на Шрьодингер“ в ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“

Снимка: БГНЕС

По-рано днес съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че днес от групата няма да влязат в пленарна зала:  „Ясно предупредихме, че нещата, които се случват последните дни, са недопустими. Вчера следобед три регулатора – Сметна палата, БНБ и Здравната каса, бяха вкарани в комисия“. По думите му това е нарушение на първоначалната договорка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани от ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ внимателно. Несъгласие изрази и Божидар Божанов, който сравни ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ с „мнозинствата на Шрьодингер“ във „Фейсбук“.

Божидар Божанов от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ написа:

„Мнозинствата на Шрьодингер. Когато ГЕРБ и ДПС имат нужда от „Възраждане“, те гласуват „за“ (като например решенията за избор в БНБ, НЗОК и Сметна палата вчера в парламентарните комисии) или не гласуват, за да свалят необходимите гласове „за“ (както в случая с конституционната комисия). Когато ГЕРБ и ДПС нямат нужда от тях, са твърда опозиция.

Днес, в израз на несъгласие с тези плаващи мнозинства, не влязохме в зала.

Възраждане изведнъж станаха против това, което вчера подкрепиха в комисии.

Но гъвкавостта на Възраждане не е важна. Важно е нарушението на публично поети ангажименти. Именно с това е нашето несъгласие.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html