понеделник, 29 април 2024 г.

Ердоган иска нова Конституция

Снимка: EПА/БГНЕС

Днес Реджеп Тайип Ердоган отправи призив за съставяне на нова турска конституция, предаде Анадолската агенция.

Турското правителство няма да се спре, докато страната не се нареди сред десетте най-големи икономики в света, заяви още Ердоган, който говори на първото заседание на парламентарната група на неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в 28-ия Меджлис.

По думите на държавния глава кабинетът продължава да работи по 12-ия план за развитие на Турция, както и по средносрочната програма за развитие на страната.

Убеден съм, че икономическият просперитет на Турция ще бъде от полза за всички 85 милиона жители на нашата страна. За да координираме работата в икономическата сфера, установихме тесни връзки между офиса на вицепрезидента, министерството на финансите и Централната банка, заяви държавният глава.

Ердоган каза още, че важен стимул за по-нататъшното развитие на Турция ще бъде приемането на нова версия на конституцията на страната.

Концепцията за „стогодишнината на Турция“ не може да се реализира въз основа на конституция, която е била изготвена и приета след военен преврат, подчерта президентът.

Държавният глава предложи правото на мюсюлманките да носят забрадки да бъде вписано в новата конституция. Той призова и опонентите си да подкрепят работата по новата конституция на Турция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html