неделя, 5 май 2024 г.

Доц. Алексей Петров: Както никога досега e възможно европейското бъдеще да е в България

Хитът в ПУ „Паисий Хилендарски“ това лято ще бъде бакалавърската програма „Международна политика и бизнес дипломация“.
Снимка: ФЕЙСБУК

В началото сме на поредната кандидатстудентска кампания. Поредна, но и повратна, може би? Тук с колеги от катедра Политически науки и национална сигурност в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, заедно с нашите преподаватели от водещи университети в ЕС, САЩ и Израел, сме в „пълна бойна готовност“ да посрещнем предизвикателствата, които поднася животът на младите, написа в профила си във Фейсбук преподавателят във висшето учебно заведение доц. Алексей Петров, ръководител катедра „Политически науки и национална сигурност“ и експерт по антитероризъм по повод започналата кампания за прием на нови студенти.

Още първите срещи с кандидат-студентите показват, че хитът при нас ще бъде бакалавърската програма „Международна политика и бизнес дипломация“. Учебната програма дава отговор на най-политическия въпрос – как да постигнем икономическата сигурност на България. Докато политиците в момента си играят на „Пускам, пускам кърпичка“ в Парламента и раздават “на червено” (харчим повече, отколкото изкарваме, както казват счетоводителите), ние искаме да видим как създаваме, за да раздаваме. Тук в България можем и трябва да подготвим бъдещите експерти, които адекватно да управляват политическите и икономическите процеси. Сега и веднага, е необходима качествено нова стратегия за национална сигурност, която да вдъхне доверие и надежда на всички българи.

След тази кардинална промяна в света е звездният миг на българските университети да покажат, че по нищо не отстъпват на онези в чужбина, към които години наред беше вперен погледа на българските деца.

От вчера съм оптимист. Има решение и то е младите хора, които виждат бъдещето си точно тук – в България, категоричен е доц. Петров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html