сряда, 1 май 2024 г.

Съдебната реформа не е само смяна на Гешев, заяви Тошко Йорданов

Назначението на Иван Гешев беше политическо решение, сега махането му също, това заяви в кулоарите на парламента Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

„Като махаха Гешев, който по принцип си беше за махане, същият въпрос важи и за този с изтеклия мандат ВСС може ли да го махнат. След като могат да го махнат, вероятно могат да изберат и нов. Ако не могат да го махат, значи Гешев трябва да стане пак главен прокурор“, допълни Йорданов.

Цялата прокуратура има нужда от преструктуриране, смята депутатът.

„Има законова процедура по избор на нов главен прокурор. Проблемът не беше коя ще е личността на главния прокурор, това не е съдебна реформа. ДБ и ПП се вкараха в този капан, защото свързаха съдебната реформа само със смяната на главния прокурор“, посочи Тошко Йорданов.

Той уточни, че все още групата не е получавала покана за разговори относно промени в Конституцията. „Стою Стоев може да е пратил покана за обяд, не знам, официални покани не сме получавали“, каза още депутатът от ИТН относно думите на Стою Стоев, който по-рано обяви, че парламентарната Правна комисия е пратила официални покани към всички партии.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html