четвъртък, 2 май 2024 г.

Трагедията с кораба с бежанци отмени предизборния ТВ дебат в Гърция

Оцелели бежанци от спасените 104-ма мигранти твърдят, че на борда на потъналия кораб е имало около 750 души.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатите за участие в парламентарните избори на 25 юни този път няма да кръстосат мнения в ефир, пише в. „Катимерини“, цитиран от БТА.

На днешното заседание на представителите на петте партии, които влязоха в парламента след изборите на 21 май – Нова демокрация, СИРИЗА, ПАСОК, Гръцката комунистическа партия и Гръцко решение, първоначално беше взето решение дебатът да се отложи заради трагедията с потъването на кораб с мигранти край Пелопонес вчера. Намерените досега жертви са 78, а оцелели от спасените 104-ма мигранти твърдят, че на борда е имало около 750 души, сред които и жени с деца. Заради катастрофата страната обяви тридневен траур.

Нова демокрация предложи предизборната кръстосана дискусия между партиите да се проведе в събота, но СИРИЗА, ПАСОК и Гръцката комунистическа партия отказаха, тъй като за тогава имат планирани митинги.

В крайна сметка партиите не можаха да стигнат до консенсус, тъй като графикът на всички за последната седмица преди денят на изборите е ангажиран със събития.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html