събота, 4 май 2024 г.

Тръмп: Станахме свидетели на най-злата и отвратителна злоупотреба с власт

Снимка:ЕПА

Доналд Тръмп, след изслушването по обвинителния акт за укриване на поверителни документи, се появи в кубински ресторант в Маями. Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как Тръмп поздравява привърженици в ресторант „Версай“ в Малката Хавана, пише Daily Mail. Публиката му изпява песен за рождения ден, тъй като днес той празнува 77-ия си рожден ден, след което президентът поръча храна за всички. 

В реч пред привържениците си в Бедминстър, щата Ню Джърси, Тръмп критикува администрацията на президента Джо Байдън за обвинението му за предполагаема злоупотреба с класифицирани документи, съобщава телевизионният канал CNN, цитиран от Фокус.

„Днес станахме свидетели на най-злата и отвратителна злоупотреба с власт в историята на нашата страна. Много тъжно нещо за гледане, един корумпиран действащ президент арестува главния си политически опонент по фалшиви и изфабрикувани обвинения, точно по средата на кампанията за президентските избори, в която той губи много лошо“, коментира Тръмп в речта си.

Тръмп бе формално арестуван при пристигането си в съда Маями, където пледира невинен по всички 37 обвинения срещу него. Той е първият бивш президент, изправен пред федерални обвинения. Заедно с него бе арестуван и помощникът му Уолт Наута, също обвиняем по делото.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html