четвъртък, 2 май 2024 г.

СДС иска преместване на паметника на съветската армия

Снимка: БГНЕС

СДС настоява областният управител на София да изпълни решението на Столичния общински съвет (СОС) за преместване паметника на Съветската армия. Това информира пресцентърът на партията, след днешното заседание на Националния съвет, съобщава БТА.

НС на СДС подкрепя решението на СОС от март 2023 г. за преместването на паметника на Съветската армия, се казва в текста. Ръководният орган на синята партия възлага на народните си представители чрез МС да изискат от областния управител на София да изпълни решението на СОС за преместване на паметника на Съветската армия.

На свое заседание на 9 март т.г. Столичният общински съвет прие доклад, с който възлага на кмета на София Йорданка Фандъкова да поиска от държавата да премести монумента „Паметник на Съветската армия“, който е държавна собственост, от Княжеската градина и да разположи скулптурните фигури и барелефи в Музея за изкуството от периода на социализма към Националната галерия или върху друг подходящ терен извън централната градска част на София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html