петък, 3 май 2024 г.

Белият дом: Очакват се загуби на украинските сили

Очакват се загуби на украинските сили в настъпателни операции, каза говорителят на Белия дом Джон Кърби в интервю за CNN.

„Разбира се, че могат да се очакват загуби в тези ожесточена битки. Ние възнамеряваме да се съсредоточим върху факта, че ако и когато (украинският) президент (Володимир) Зеленски иска да започне война по тази или по друга линия, той ще получи цялата необходима подкрепа не само от Съединените американски щати, но и от 50 от нашите партньори“, е заявил Кърби.

Той е добавил, че президентът на САЩ Джоузеф Байдън на среща с британския премиер Риши Сунак е посветил много време на обмисляне какво може да се направи, за да се „осигури готовността им през следващите седмици и месеци“.

Самият Байдън отказа да коментира последните събития в зоната на бойните действия, но каза, че е оптимист за развитието на конфликта.

По-рано министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу съобщи, че в продължение на три дни Киев е предприел отдавна обещавано настъпление на различни участъци от фронта и че за целта е съсредоточил голям брой техника. и персонал. Според Шойгу въоръжените сили на Русия са осуетили опитите за настъпление, спирайки врага. Министърът подчерта, че украинските сили са загубили почти 3175 души за три дни,

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html