четвъртък, 2 май 2024 г.

Алкарас преди полуфиналите на Ролан Гарос: Джокович винаги е фаворит

Младият испански тенисист Карлос Алкарас заяви след достигането си до полуфиналите на Ролан Гарос, че Новак Джокович винаги е фаворит в следващия мач, съобщава Sportklub.

Първи в списъка на ATP, той стигна до полуфиналите на Ролан Гарос, след като на четвъртфиналите победи убедително гърка Стефанос Циципас с 6:2, 6:1, 7:6 (7:5).

„Нивото ми се подобрява с напредването на турнира. Играх много добре, един от най-добрите ми мачове в кариерата ми. Всичко, което правех на терена, изглеждаше лесно за другите, може би дори за мен в някои моменти. Опитах се да правя прости неща, когато го правя, това означава, че се чувствам добре на терена, когато ударя топката, тя със сигурност ще влезе”, каза Алкарас.

Той се позова на полуфиналния мач, в който ще играе срещу Джокович.

„Бих казал, че всички очакваха този мач от момента, в който беше обявен жребият, както и аз. Наистина исках да играя този мач, след миналогодишния мач в Мадрид исках да играя отново с него. И двамата сме на високо ниво. Ако искаш да си най-добрият, трябва да победиш най-добрите. За мен да играя срещу такава легенда като Новак е историческа възможност”, каза младият испански тенисист.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html