петък, 3 май 2024 г.

Георги Свиленски: Най-резонният път е Борисов да даде имунитета си сам

Снимка: БГНЕС

Искането на имунитета е единствената законна процедура за довършване или продължаване на делото „Барселонагейт“. От 2020 г. знаем, че има такова дело, заяви Георги Свиленски от БСП в кулоарите на парламента.

Законната процедура е именно тази – прокуратурата иска имунитета, този, на който му е поискан си дава имунитета, ако няма притетснения. Ако всичко това, което твърди г-н Борисов, че няма къща в Барселона, че няма общо с това обвинение – най-резонният път е да си даде имунитета сам. Това са го правили десетки народни представители, когато считат, че са невинни. Когато счита, че е виновен се крие зад тези четири стени и си пази имунитета. Нещото, което най-мразят българските граждани в политиката е имунитета на народните представители, отбеляза Свиленски.

Той уточни, че ако се стигне до гласуване в зала от БСП ще подкрпят предложението. „Тези, които се опитаха и го арестуваха незаконно тези дни мислят схеми как да го спасят“, каза още той.

Депутатът заяви, че БСП не са получили покана за разговори с „Продължаваме промяната – Демократична България“  за съставяне на правителство.

Мандатът е в акад. Денков. Както чуваме, те си водят разговори на ледена епоха, затопляне на отношенията. Нека да видим днес какво ще бъде, допълни Свиленски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html