събота, 20 април 2024 г.

Според Денков исканият имунитет на Борисов е опит да се бламира съставянето на правителство

Очаквам да се чуем с Мария Габриел и да видим кога ще седнем на масата и да обсъждаме същината. Това в кулоарите на парламента Николай Денков, номиниран за премиер от  „Продължаваме промяната-Демократична България“ с втория мандат.

Има размразяване на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, призна акад. Денков. Двете формации ще уточняват различията по формата и състава на кабинета. Той намекна, че Асен Василев няма да е в проектосъстава на кабинета с думите, че „не е лесно да се намери министър на финансите при тези трудни обстоятелства“.

Според него искания имунитет на Бойко Борисов е опит да се бламира сформирането на редовно правителство и призова прокуратурата да не се ползва като „бухалка”.

От партията на Бойко Борисов заявиха желание разговорите да продължат, но поставиха нови условия – промяна на формата и на състава на предложения кабинет. Кандидатът за премиер на „Промяната” акад. Николай Денков даде сигнал, че са готови на компромиси, но първо е необходимо да обсъдят точните искания.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html