неделя, 28 април 2024 г.

ГЕРБ ще приемат в проектокабинета си експерти от ДПС и „Има такъв народ“

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще приемат в кабинета си експерти от ДПС и „Има такъв народ“. Това съобщи Теменужка Петкова в ефира на Нова телевизия.

„Промяната в съдебната система е наш приоритет. Но тя не е свързана с смяната на едно лице с друго. Това, което се случи в парламента вчера показа, че тази промяна е желана от всички партии“, заяви депутатът от ГЕРБ – СДС.

„Смяната на главния прокурор беше трети приоритет на Мария Габриел. Това е решение, което сме взели парламентарната група и Габриел. Всички застанахме зад нейните приоритети. Дълго време отстоявахме нашата теза, че не смяната на една личност означава съдебна реформа. От вчера изключително бързо се задвижва този процес. Това, което промени ситуацията беше свързано с взрива срещу Иван Гешев, каза Петкова.

„България има нужда от редовно правителство, съставено от експерти, които да проведат държавата през кризите. Ние ще разчитаме на подкрепата на всички народни представители, които се отнасят с необходимата отговорност към страната. Ние ще изпълним в понеделник нашия мандат. Мария Габриел ще представи пред президента състава и структурата на кабинета си. Целта е да бъдат намерени най-добрите експерти във всяка позиция“, посочи Петкова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html