събота, 27 април 2024 г.

Постоянен арест за шофьора, убил Анна и Явор на бул. „Сливница“

Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд остави окончално в ареста 18 – годишния младеж, който предизвика тежката катастрофа на столичния булевард „Сливница“. Адриян Антонов е обвинен, че по непредпазливост, шофирайки с превишена скорост и на пешеходна пътека, е причинил смъртта на Анна – Мария Милчева и годеника й Явор Стоянов.

Апелативните магистрати изцяло потвърдиха първоинстанционното решение, че е налице потенциалната опасност 12-окласникът да извърши ново престъпление, заради поведението му, довело да самата катастрофа – почти без опит, е шофирал с много висока скорост – в градски условия и в тъмната част на денонощието, проявявайки самонадеяност, граничеща с безразсъдство.

Защитникът на Адриан поиска да му бъде наложена втората по тежест мярка за неотклонение – домашен арест, защото ставало дума за непредпалзиво деяние, извършено от момче от добро семейство, без криминални прояви. Димитър Марковски призова за балансиран подход, който да отчете и целите на правосъдието, и правата на младежа.

В съдебната зала стана ясно, че  към момента е налице техническа експертиза, изгледани са видеозаписите от близките камери  и е изчислена скоростта на автомобила – 101 км в час. Защитникът на Адриан Антонов отново настоя да се проверят свидетелските показания за присъствието на друг автомобил, пресичал перпендикулярно кръстовището,  и  дали той не попречил на видимостта към пешеходната пътека на клиента му.

18-годишният младеж отново заяви, че съжалява и изказа искрените си съболезнования на близките на Анна и Явор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html