вторник, 30 април 2024 г.

Алексей Петров: Сценарият в Пловдив е разигран без знанието на Иван Демерджиев

Снимка: Фейсбук на Алексей Петров
Преподавателят по национална сигурност в Пловдивския университет доц. Алексей Петров направи поредния си лаконичен и недвусмислен коментар за неприятния случай в Пловдив, при който млади хора бяха разсъблечени в заведение от служители на реда. Като дългогодишен висш кадър и ръководител в системата на МВР, Петров не подмина с безразличие инцидента с „голия обиск“ и в петък дори се включи в граждански протест пред сградата на МВР Пловдив. Той е убеден, че „сценарият“ в дискотеката е разигран без знанието на вътрешния министър Иван Демерджиев, когото определи като интелигентен човек.
В компанията на перспективни млади каратисти, сред които и българското „карате кид“ – олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова, Петров пожела на любимия спорт от страната на самураите скорошно завръщане в обимпийското семейство.
Ето какво написа Алексей Петров на страницата си във Фейсбук:
Вървейки тази вечер по “Витошка” с трите най-големи каратистки на планетата, сред множеството, ми хрумна – какво би се случило, ако в СДВР постъпи оперативна информация, като за дискотеката в Пловдив?
Дали едно позвъняване от професионалния началник в МВР на шефа на жандармерията, е достатъчно, за да бъде блокиран булеварда и да се разсъблекат голи няколко хиляди души, попаднали на неподходящото място в неподходящ момент, както в Пловдив.
Вярвам, че сценарият в дискотеката е разигран без знанието на интелигентен човек като министър Демерджиев. Но не вярвам, че случилото се е без намесата на професионалния началник.
Това обяснява безмълвността на г-н Костадинов, защото той действа “по правилата и ЗМВР”. Така ли е, г-н главен секретар? Хората чакат извинение!
А сега оптимистично – вярваме, че КАРАТЕ отново ще бъде в олимпийското семейство! Тези млади хора отново ще веят националните си знамена в Лос Анджелис 2028.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html