петък, 26 април 2024 г.

Павел от „Сървайвър“ на ръба на самоубийство заради наркотици

Един от силните играчи в тазгодишното издание на „Сървайвър“ – Павел Здравков, бил на ръба да се самоубие заради зависимост към наркотични вещества, пише „Галерия“.

25-годишният брокер носи медальона на татко си във формата

Синът на бившия вратар на националния отбор по футбол Здравко Здравков направи признанието пред фолк певицата Татяна в риалити предаването. 25-годишният брокер заяви в ефир, че говори свободно по темата, защото това е част от неговата рехабилитация, а с поведението си в играта за оцеляващи иска да вдъхнови много млади хора в неговото положение.

Сървайвърът тръгва по стъпките на баща си и започва да играе футбол на осем. В последните години от кариерата си се пали по хазарта и спортните залози. Не го смята за проблем. Когато спира да рита обаче, става зависим към наркотиците. „По собствено съгласие бях вкаран в центъра. Изборът беше мой – дали искам да живея по нов, по-чист и по-естествен начин – така, както го правят хората. Или да съм в една фалшива реалност, която рано или късно води до болница, до психиатрия или до гроб. Всъщност стигнах дотам да мисля за самоубийство. Години наред мълчах и се криех. Не съм споделял истинските си чувства. Много хора се борят със зависимостта си и това е тема табу в България – да приемеш, че имаш нужда от помощ. Главната ми кауза в „Сървайвър“ е да покажа една промяна“, призна Павел.

Вратарят също е участвал в риалити предаването през 2008 година

Повратният момент за брокера идва, когато среща приятелката си. Пред нея той не може да прикрива зависимостта си, защото има физическа нужда да употребява дрога и така да бяга от реалността. „Зависимостта не се лекува, единственият начин е да я държиш в ремисия. И всяка една минута ти можеш да се върнеш там, където си бил. Затова е много трудна тази ежедневна борба и аз наистина с гордост я водя. Сега се чувствам страхотно“, допълни синът на Здравко Здравков.

Павел има брат близнак – Йоан, и по-голям батко със седем години – Иван. Сървайвърът не иска да го свързват с популярния му баща. Вратарят Здравко Здравков е участник на последните участия на българския национален отбор на Световно и Европейско първенство –  Франция 1998 г. и Португалия 2004. Бившият страж на „Левски“ и „Славия“ участва в третия сезон на „Сървайвър“ през 2008 г. Именно от това участие е медальонът, който сега носи Павел. „Тази огърлица е близо до сърцето ми и ми дава сила“, обясни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html