неделя, 28 април 2024 г.

„Локомотив“ (Пд) победи с 1:0 „Левски“ и влезе в шестицата

Снимка: БГНЕС

Отборът на „Локомотив“ (Пловдив) победи вчера „Левски“ с минималното 1:0 като домакин в среща от последния 30-и кръг от първата част на шампионата в Първа лига и по този начин си гарантира място в топ 6 на плейофите в първенството, съобщи БНР. Единственото попадение в срещата бе дело на Джовани Бариани в 60-ата минута. С успеха играчите на Александър Томаш събраха актив от 50 точки и изместиха Славия от шестото място, докато „Левски“ остава четвърти в подреждането с 4 точки повече от „черно-белите“.

Първата част се разви равностойно, като чистите положения пред двете врати липсваха. В 16-ата минута домакините организираха бърза атака, която завърши с точен изстрел на Бабакар Дион от дъгата на наказателното поле, но Пламен Андреев улови.

Малко след това двубоят бе прекъснат за близо 8 минути, за да бъде оказана медицинска помощ на привърженик на „Локомотив“, който бе изнесен от трибуна „Бесика“ на носилка. По-късно от клуба съобщиха, че той е получил инсулт и е откаран с линейка до най-близкото лечебно заведение.

В 42-ата минута Уелтън проби по левия фланг, елиминирайки двама противникови играчи, навлезе в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, но Динко Хоркаш успя да реагира и да спаси.

В добавеното време на първото полувреме Уелтън отново пробва късмета си с изстрел от дистанция, който обаче рикошира в крак на защитник на „смърфовете“ и попадна право в ръцете на стража на „Локомотив“. Така почивката дойде при нулево равенство.

Четири минути след подновяването на играта попадение на Роналдо от състава „Левски“ бе отменено заради нарушение срещу вратаря на „черно-белите“ Динко Хоркаш.

Точно след час игра „Локомотив“ откри резултата. Джовани Бариани бе точен за „смърфовете“ с прецизен удар от около 20 метра, който намери долния ляв ъгъл на вратата на „сините“ и не остави шансове на Пламен Андреев за 1:0.

Играчите на Елин Топузаков отговориха три минути по-късно с опасен изстрел на резервата Илиян Стефанов, който овладя в наказателното поле и стреля от въздуха по диагонала, но Хоркаш се намеси решаващо и парира.

В 88-ата минута отново Стефанов имаше добра възможност да обстрелва вратата на „Локомотив“ от пряк свободен удар, но изстрелът му срещна стената.

В добавеното 7-минутно продължение на срещата гостите от София потърсиха изравняването, като най-близо до попадение бе Роналдо, който засече центриране отдясно в наказателното поле, но шутът му мина встрани от вратата и така „Локомотив“ се поздрави с крайния успех.

В първия кръг от плейофите в първата шестица пловдивският тим ще се изправи срещу лидера в класирането Лудогорец в Разград, докато „Левски“ ще гостува на ЦСКА 1948.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html