вторник, 19 март 2024 г.

Радан Кънев: Кабинет с кратък мандат е като гадже за лятото – приятно, но несериозно

Радан Кънев

Правителство с кратък мандат няма да е способно да реши належащите проблеми и предизвикателства у нас. Това каза пред БНТ евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев. По думите му пред страната ни стоят задачи, нерешими да 3,6 или 12 месеца, а 18-месечната законодателна програма, която се обсъжда между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вече е ”нещо сериозно”.

„Кабинет за зимата е като гадже за лятото – може да е приятно, но не и сериозно. Подмятането на Бойко Борисов за правителство за три месеца, което да гласува бюджета и законите по ПВУ – ами Планът за възстановяване и устойчивост обхваща над 20 реформи, повечето от които произтичат от стари наши задължения и са много полезни за българските граждани и предприемачи, което не значи, че е лесно да се осъществят. Това законодателство за 3 месеца е невъзможно“, посочи той.Кънев коментира, че няма разцепление в редиците на ПП-ДБ, а просто коалицията допуска диалога между различните мнения, чрез който да се стига до общо решение.

„За мен запазването на единството на ПП-ДБ е изключително важно и е от обществен интерес, не само от партиен. Трябва да се има предвид, че това единство се гради с диалог и от различни позиции се стига до общо решение. И аз това виждам и много ми харесва“, обясни той. Кънев оцени положително разговорите за управление между различните политически сили и изрази надежда 49-ото Народно събрание да се ръководи от обществения интерес и да не взима популистки решения в името на предстоящите местни избори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html