събота, 4 май 2024 г.

Стрелба край Младеновац, осем убити и най-малко 13 ранени

Анимка: Политика.рс

По все още непотвърдена информация осем души са убити, а 13 са ранени при стрелбата, станала тази вечер край Младеновац.

Първоначално бе съобщено, че един мъж и една жена не дават признаци на живот. 

За съжаление още един мъж е починал от раните си в Спешния център, неофициално научи „Политика“.

От терена обаче започна да пристига неофициална информация за нарастващия брой загинали. 

Все още не е обявено официално колко са убитите, а полицейската акция и издирването на нападателя продължават.

Както съобщи МУП, всички налични патрули са изпратени в посока Младеновац и Мали Пожаревац. Това е акция „Вихор“, а извършителят се укрива. се посочва в съобщението.

Както неофициално научава „Политика“, нападателят Ю.Б. е роден през 2002 г., а след стрелбата в село Дъбона се насочва към Младеновац. Нападателят е открил стрелба с автоматично оръжие и в съседното село Шепсин, но все още няма потвърждение дали е ранил повече хора тогава.

Полицейски сили блокираха района и тръгнаха след нападателя.

По неофициална информация стрелбата е станала в село Дубона в околностите на Младеновац, като при нея са ранени седем души.

Според неофициални източници е стреляно с автомат от движещ се автомобил. Твърди се, че сред ранените има деца, ударен е и полицай.

На терен са изпратени силни сили на полицията и екипи на Спешна помощ.

Преследването на нападателя продължава, като по неофициална информация полицията е успяла да обгради нападателя, но той отказва да се предаде. Той откри огън по полицаи, хеликоптер прелетя над района.

Осем ранени от Младеновац са лекувани в Центъра за спешна помощ в Белград, двама пациенти са настанени в KBC „Dragiša Mišović“, а един човек е прехвърлен в болницата в Смедерево.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html