неделя, 28 април 2024 г.

Тошко Йорданов: На такива дати в България има показен патриотизъм

Снимка: БГНЕС

На такива дати в България има показен патриотизъм и ако българските граждани общо взето нямат друга форма на изразяване на патриотизма си, то управляващите и Народното събрание имат, каза в декларация от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по повод навършването 120-годишнина от гибелта на Гоце Делчев.

Според депутата, когато се четат политически декларации в такива ситуации, е малко жалко, от една страна.

Този парламент, който е в момента, като изключим бройката депутати, е абсолютно същият, който беше, когато падна ветото над Северна Македония, и тогава, в този парламент, всички партии, без две – ИТН и колегите от „Възраждане“, направихте нещо, което емоционално и морално може да се квалифицира като национално предателство – всички вие гласувахте за падането на ветото, коментира Тошко Йорданов.

След падането на ветото в Северна Македония започна терор, още по-голям, над българите, сега ще има и политически процес, и затова е изключително жалко политически, че представители точно на партията, която се опита да заобиколи българските решения и работеше паралелно на външния си министър, първа да излезе да чете политически декларации, смята Тошко Йорданов.

Според него лицемерието в този парламент и в онзи, и, за съжаление, вероятно следващия, ще продължи да бъде също толкова „гнусно за българските граждани“. И когато пребиват българи в Република Северна Македония, стрелят по български клубове, затварят ги, започват политически процес срещу българи, вината е ваша – на тези партии тук без две, добави Тошко Йорданов.

„Оттук нататък българската държава има два варианта и ние, като представителна власт, или ще направим всичко възможно да смачкаме антибългарската пропаганда и действия в територията, наречена Северна Македония, или ще продължим да бъдем патриоти само по празници“, каза още депутатът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html