четвъртък, 2 май 2024 г.

Адв. Хаджигенов: Няма как да се събереш с корупцията и да не се изцапаш и ти

Николай Хаджигенов
Снимка: БГНЕС

„Това, че ръководствата на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ са седнали на една маса, след като казаха, че са си простили, е едно отвратително политическо сношение. Какво са си простили? Кражбите, корупцията, разбитите съдби, побоя на децата до колоните? Сядайки на една маса с Борисов, вече си му простил, следващата стъпка е да му скочиш в леглото“. Така адв. Николай Хаджигенов коментира моментната ситуация пред БНР-Радио София.

Той изтъкна, че хората от протестите разбират, че няма обединен демократичен фронт, няма „Всички срещу корупцията“, както се говореше предизборно. По думите на Хаджигенов, енергията на протеста отпреди 2-3 години беше употребена от всички, които се страхуваха и се гнусяха от него. Борисов не посмя да влезе в парламента тогава, влезе сега. Седи на една маса и не се страхува от тези, които обявяваха, че са срещу него.

„Не е достатъчно да кажеш „Ние сме добрите сили!“ Да набучиш плакатче насред паветата и в един удобен момент да се врътнеш на другата страна. Нашите позиции срещу корупцията, срещу ГЕРБ и Борисов датират от години. Това е разликата с конюнктурата“, допълни адвокатът и бивш депутат. Той оцени ареста на Бойко Борисов като жалка аматьорщина, като злоупотреба с власт от страна на правителството на Кирил Петков.

„Тогавашният министър на вътрешните работи каза, че Борисов трябва да се задържа всеки ден. Не, не –  той трябва да се задържи веднъж, но завинаги, да се направи както трябва – правилно и законосъобразно. Няма съществени разлики в действията на правителствата на ГЕРБ и „Промяната“, поне в силовата част“, смята още Хаджигенов. Той изрази убеждението си, че промяната зависи от всеки един от нас, тя е възможна, с малки стъпки, с отделни закони. Има какво и как да се направи. За да променим нещо, не трябва да обясняваме, а да се действа. Да застанем срещу, а не до корупцията.

„ДБ се държи като котка, която скача от балкона, гонейки врабчетата, но забравяйки, че е не седмия етаж. Не вадят никакви поуки, но все пак котките имат 9 живота, партиите – не. На кого не му е ясно, че Борисов за около 15 години уби всеки, който му беше полезен? И ДБ и преди това – „Реформаторският блок“ имат убийствен опит от гледна точка на историческия компромис – той се превърна в огромна историческа дефекация, която до ден днешен смърди. Няма как да се събереш с корупцията и да не се изцапаш и ти“, каза в заключение Николай Хаджигенов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html