четвъртък, 2 май 2024 г.

Иван Демерджиев разпореди нова спецакция на пътя

Вътрешният министър Иван Демерджиев разпореди нова спецакция по българските пътища. Тя ще се реализира до края на тази седмица, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков.

По време на операцията на много места в цялата страна ще се извършва контрол на скоростните режими чрез техническите устройства, с които разполагаме, каза инспекторът.

По думите му местата за контрол не са случайни, а са избрани спрямо данните за пътнотранспортни произшествия, които са настъпили вследствие на превишена или несъобразена скорост.
В петък ще се проведе така нареченият „24-часов маратон“, в който служители на реда ще следят и през деня, и през нощта за спазването на ограниченията.

По отношение на проверките, извършени по празниците, Близнаков каза, че са установени 37 000 нарушения. Той даде пример за водач, който карал с 225 км/ч по Софийското околовръстно шосе около 18 часа в най-натоварения ден от великденските празници.

Друг подобен случай е от автомагистрала „Струма“, където водач е шофира с 203 км/ч, каза Близнаков. Това са част от примерите, заради които няма да спрат да полагат усилия и засилен контрол, допълни той. По празниците са установени и 223 случая на водачи, които са употребили алкохол или наркотични вещества и са си позволили да шофират.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html