четвъртък, 2 май 2024 г.

Бойко Борисов: Без ГЕРБ правителство не може да има

Снимка: БГНЕС

На среща с депутати от ГЕРБ в централата на партията Бойко Борисов заяви, че очаква в следващите дни повече разум и мъдрост от политическите партии, в противен случай ще отидем на избори без бюджет. Според него без ГЕРБ правителство не може да има. Той отбеляза, че времето за първото заседание на новото НС е неподходящо, защото е страстната седмица и помоли депутатите си утре да не се поддават на провокации.

За председател на парламента ГЕРБ-СДС ще номинират Росен Желязков който беше и първата им номинация в 48-я парламент. За негов заместник ще издигнат Росица Кирова. Председател на ПГ на ГЕРБ-СДС ще е отново Десислава Атанасова, а нейни заместници ще са лидерът на СДС Румен Христов, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

Борисов  бе категоричен, че без ГЕРБ  правителство не може да има. Готови сме, диалогични сме, единственото, което искаме, е към нас да се отнасят с уважение, заради огромната армия от гласоподаватели, която стои зад нас, категоричен бе Борисов.

Утре Вежди Рашидов ще удари звънеца, ще започнат консултациите, имаме вариант „А“ и вариант „Б“, обясни на депутатите си Борисов. Той ги призова към смирение.

Според лидера на ГЕРБ през юни държавата може и да спре да плаща, ако няма бюджет. За да не се стигне до подобен сценарий, трябва да проявим разум, съгласие, търпимост. Колкото и да ни атакуват нашите приятели, единственото стабилно, дългосрочно правителство е между двете големи коалиции. Това е дългосрочно, да имаме ясна, коректна политика. По същество на 99 процента ни съвпадат вижданията в програмите. Войната между нашите партии беше толкова ожесточена.

Самоконтролът в такова правителство между партиите е най-голям гарант за противодействие срещу корупцията.

Има и други варианти, но там има разделителни линии по отношение на Украйна, къде се намираме в Европа, там е и темата за Северна Македония. ИТН казват, че в парламента ще играят ролята на държавен и партиен контрол, „Възраждане“ си пазят електората, ДПС са готови да управляват винаги и оставаме ние и „Продължаваме промяната“, каза Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html