петък, 19 април 2024 г.

Социолог: Борисов ни каза – или кабинет на ГЕРБ и „Промяната“, или нови избори

Снимка: БГНЕС

По отношение на брифинга на Борисов социологът Евелина Славкова разтълкува какво според нея е казал бившият премиер на страната.

Той потвърждава това, което вече каза – че ако двете коалиции ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ не намерят начин да разговарят помежду си и да сформират правителство, отиваме на нови избори. Ако отидем на шести избори, всички политически формации ще калкулират загуби, защото хората се измориха. Освен това няма да има и особена разлика в резултатите, обясни Славкова.

Относно решението на Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място в 49-ото Народно събрание социологът изрази мнение, че целта ѝ вероятно е да се дистанцира от политическия живот в парламента, и да съсредоточи усилията си за подготовката за местните избори наесен.

В някакъв момент ще станем свидетели на някакво сближаване на политическите формации. Въпросът е да може да си говорят. Утре ще видим дали пък няма да се получи някакъв диалог – това ще си проличи от декларациите на политическите лидери. Нека да видим и доколко лесен ще бъде изборът на председател на Народното събрание, сподели Славкова.

Тя изрази надежда изборът за председател на парламента утре да протече „по-безболезнено“ в сравнение с миналия път.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html