петък, 26 април 2024 г.

За €25 000 продадоха на търг очилата на покойния гръцки премиер Андреас Папандреу

Снимка: ФЕЙСБУК

За 25 000 евро бяха продадени очилата на покойния гръцки премиер и основател на социалистическото движение ПАСОК Андреас Папандреу на благотворителен търг в помощ на деца с онкологични заболявания, предаде телевизия ЕРТ, цитирана от БТА. На търга са се продавали и вещи на знаменитости като Принс, Дейвид Бекъм, Стефанос Циципас, папа Франциск, Лионел Меси и др.

Очилата са предоставени от Никос Папандреу, син на основателя на ПАСОК, който съобщи с публикация в социалните мрежи за спечелената сума на търга в подкрепа на благотворителната организация „ЕЛПИДА – дружество на приятелите на децата с рак“. Първоначалната цел на сина на Папандреу за продажбата на очилата беше 10 000 евро.

По информация на в. „Вима“ новият собственик на очилата е млад корабособственик. Андреас Папандреу е премиер на Гърция два пъти – в периода 1981 – 1989 г. и от 1993 до 1996 г. Справка в интернет показва, че той е имал и американско гражданство.

Anteni.info напомня, че именно в началото на 80-те години на миналия век под управлението на ПАСОК на Андреас Папанедреу и след влизането на страната в ЕС стандартът на живот в в Гърция започва стремително започва да се повишава. За броени години от южната ни съседка изчезнаха старите раздрънкани автомобили. Това стана със специална програма, чрез която при предаването на старото возило за скрап при покупка на ново се получава много голяма отстъпка. За това в крайна сметка сега над 40 години по-късно ние ходим там на гурбет, а не елините – у нас. Освен това там нямат проблеми с привличането на чуждите инвестиции и през 2020 г. в разгара на пандемията, гигантът Microsoft избра да вложи един милиард евро при съседите за изграждане на инфраструктура за облачни услуги. Нищо, че един бивш български „всезнаещ“ премиер нарече Гърция „фалирала държава“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html