понеделник, 29 април 2024 г.

Александър Пулев: Привличаме инвеститори в автомобилния сектор

Снимка: БГНЕС

Правителството направи ключова стъпка в привличането на голям стратегически проект на икономическа зона, която да привлече стратегически инвеститори в автомобилния сектор, заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев по време на брифинг.

По думите на Пулев инвестицията е в размер на 2 млрд. евро. „Зоната ще се намира на 15 км. от София, което ще осигури и много работни места. Ще стъпим на най-добрите световни практики“, допълни той.

„Няма да спрем до тук. Предвидили сме още две индустриални зони. Те са част от голямата стратегия за икономическо развитие на страната“, изтъкна министърът.

Той обясни и защо до сега България не е успяла да се пребори за ключов стратегически инвеститор в сегмент „Производство“.

„До този момент държавата не беше създала предпоставки за привличането на подобен род инвеститори, защото нямаме качествени локации, качествени терени, нямаме качествена инфраструктура. Липсвала ни е една проактивна позиция, досега държавата е реагирала реактивно“, каза още Пулев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html