Откритата в багажник жена е търсила помощ от неправителствена организация. Това обяви на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев. Официален сигнал до МВР категорично не е подаван. Според министъра лошата комуникация между институциите понякога става причина за подобни трагедии.

Тялото на жертвата беше открито в багажник на кола в столичния квартал „Захарна фабрика”. Заподозрян за смъртта ѝ е 34-годишен мъж, с когото жертвата работила в мобилен оператор. Твърди се, че двамата са имали близки отношения. От МВР съобщиха, че по случая е започнало досъдебно производство. 

Темата коментира на брифинг и главният секретар на МВР  Петър Тодоров. „От младата жена няма подаден сигнал към органите на МВР. Споделила е опасенията си със свои близки”, каза той. Официален сигнал от нейни близки е постъпил едва на 3 април. Жертвата не отишла на уречено място, за да вземе детето си и те се притеснили. След няколко часа заподозреният е задържан. Главният секретар Петър Тодоров уточни, че жертвата и заподозреният за убийството са се познавали.