неделя, 5 май 2024 г.

Любо Ганев подписа меморандум за сътрудничество с Кубинската федерация по волейбол

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев подписа меморандум за сътрудничество с кубинската федерация. На срещата в Хавана присъства и Борис Халачев, координатор на Международния отдел към федерацията, както Тодор Канчевски, посланик на България в държавата, и консулът Георги Гайтанджиев.

От страна на домакините в „Спортс Сити Колизеум“ бяха президентът Ариел Сайнс Родригес и генералният секретар Освалдо Идел Ариас. Също така гост беше Хорхе Соса, вицепрезидент на Антилската волейболна федерация.

„За мен е голяма чест да подпишем меморандума с Куба, която е една от традиционните страни във волейбола – коментира Ганев, цитиран от официалния сайт на БФВолейбол – Работата ни тепърва ще започне. Очаквам сътрудничеството да е много ползотворно.“

Меморандумът включва три точки:

1. Историческите връзки на приятелство, които обединяват както народите, така и спортните федерации, които се поддържат във взаимен интерес от разширяване на съществуващите двустранни отношения за развитието на спорта, които вече съществуват между двете страни.

2. Основната цел е да установи правните основи, които насърчават началото на процес на сътрудничество между двете федерации, който позволява изпълнението на програма от действия, насочени към материализиране на:

– Договори за спортисти
– Организиране на двустранни спортни събития
– Тренировъчни лагери
– Обучение на треньори
– Ползване на спортни съоръжения
– Размяна на делегации

3. Страните се задължават да действат добросъвестно и да започнат съответните преговори за спазване при реда и условията на целите, изложени в меморандума. Като признават, че условията за извършване на планираните действия ще бъдат договорени от подписалите се страни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html