сряда, 1 май 2024 г.

Гълъб Донев: Не бих станал министър в редовен кабинет

Снимка: БГНЕС

Гълъб Донев заяви в ефира на БТВ, че не би станал министър в редовен кабинет, ако има такова предложение.

Служебният премиерът обясни, че той е предложил служебния министър на външните работи Николай Милков за постоянен представител на България в НАТО. Когато Милков пое поста министър на външните работи, той бе посланик на България във Франция, припомни Донев.

На въпрос колко често се съветва с президента Румен Радев по основни въпроси за държавата, Донев отговори: „Колкото налага ситуацията“. Обикновено с него поддържаме два-три пъти в седмицата контакти, водим разговори, обсъждаме сериозни проблеми, допълни премиерът. Донев каза, че Радев обаче не се меси в решенията на служебния кабинет.

На въпрос дали приема предложението на Бойко Борисов министри от служебния кабинет да участват в редовен кабинет Гълъб Донев каза, че това е виждане на Борисов. „Всички министри от служебния кабинет са свободни в избора си дали да продължат да бъдат служебни министри, докато има сформирано редовно правителство или да поемат отговорност за участие в редовен кабинет“,  каза премиерът.

На кратките въпроси за президентска или парламентарна република Гълъб Донев отговори: „парламентарна“, а на въпроса евро или лев: „евро“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html