понеделник, 29 април 2024 г.

Областният управител на Сливен: Не аз, а Корнелия убива БСП

Снимка: Стоян Радев, БНР

„Не аз, а Корнелия убива БСП“ е заглавието на отворено писмо, което разпространи до медиите областният управител на Сливен Минчо Афузов. То е в отговор на думи на председателя на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на 4 април, като първи коментари след изборите, предаде БТА.

Корнелия Нинова коментира вчера, че „планът за убийството на БСП се е провалил“. „На много места областни управители, назначени от президента Радев, работиха за „Левицата!“, каза тя. В отговор на въпрос тя посочи конкретно областните управители на Сливен и на Габрово.

„За никого не е тайна, че г-жа Корнелия използва апаратни хватки, за да се задържи начело на БСП от години и че няма да сдаде властта, независимо каква цена ще трябва да платим всички ние“, се казва в писмото на Минчо Афузов. „БСП никога не е била на Нинова. Просто в последните години тя се качи на гърба на столетната ни история, водейки ни към пропастта. Докато върши това обаче, Нинова се опитва да ни убеди, че някой друг ѝ е виновен и все някой пречи на успеха ѝ. Този път дойде моят ред. Днес тя ме посочи с огнен пръст! Оказа се, че не Нинова, която диктува политиката, определя предизборните послания, вкара партията ни в непопулярна коалиция, от която и досега търпим щети, не тя е виновна за краха на БСП“, пише още той.

Минчо Афузов посочва, че ролята на областния управител по отношение на изборния процес се изчерпва с известни административни правомощия, но би поел отговорност, че не е успял като редови партиен член да свали Корнелия Нинова от управлението на БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html