понеделник, 29 април 2024 г.

Тарантино се оттегля от киното с нов филм

Режисьорът навърши 60 г.

Куентин Тарантино е на път да сложи край на емблематичната си кариера като режисьор. Преди това обаче той ще сюрпризира киноманите с един последен проект – „Филмовият критик“. Сценарият на десетия подред филм е готов, а снимките ще стартират през есента. Както по-рано самият Тарантино твърдеше – неговото желание бе да реализира точно десет ленти, а след това да се оттегли, в годината навършвайки 60.

Полин Кийл е неговата муза

Сюжетът все още е обвит в мистерия. Има огромни подозрения, че действието се развива в края на 70-те години в Лос Анджелис и основният персонаж е жена. Възможно е историята да се базира на живота на Полин Кийл – един от най-влиятелните филмови критици, които историята познава. Тя си отиде през 2001 година, позната е за мнозина със своята твърдоглавост и десетки спорове. В края на 70-те години на миналия век стажува съвсем за кратко като консултант в „Парамаунт“ – позиция, която приема по предложение на актьора Уорън Бийти. Времето на работата й там съвпада с периода в сценария, което ясно говори, че именно Кийл е женското вдъхновение, което ще бележи последния проект на Тарантино.

Режисьорът на „Имало едно време в Холивуд“ вече работи по осъществяването на идеята си. Очаква се в близките седмици да проведе разговори и с различните студиа, които ще му подадат ръка по пътя на успеха. Срещите ще се случат при строги правила за сигурност по желание на самия създател. Водещо студио в наддаването се предполага, че ще бъде „Сони“, които продуцираха лента № 9. Все още не е известен и завидният актьорски състав, със сигурност това ще са едни от най-големите имена, които гилдията разпознава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html