понеделник, 29 април 2024 г.

Хиляди вярващи на последната служба на УПЦ в Киево-Печорската лавра

Няколко хиляди вярващи се събраха на св. Литургия в Киево-Печорската лавра, която според мнозина ще бъде последна, като се има предвид, че киевският режим нареди братята на манастира да напуснат помещенията му до 29 март.

Папа Франциск моли Зеленски да не гони монасите от Киево-Печорската лавра

„В Светото семейство тече силна молитва. Светът не съществува от разговори, а от молитви. Моля ви, братя и сестри, да се помолите за братята на манастира, за да могат да служат тук и занапред да отправят своите молитви“, обърна се към събралите се митрополит Онуфрий. „Никой не може да победи Бога! Да воюваш против Този, Който е непобедим – това е просто едно безумие!

Истината винаги остава непобедима, защото Божията истината не е там, дето е мнозинството, а там, дето е Светият Дух.

Нас ни гонят, а ние се молим за тях.

Нашата задача е да съхраним тази вяра, която сме получили и, която е била защитена с труда и кръвта на светите отци.

Православната вяра е единственият път, който води човека към вечния живот в Господа Иисуса Христа.” каза митрополит Киевски и на цяла Украйна Онуфрий

Чудо или не: Кръстовете на Киево-Печорската лавра почерняха

Както съобщиха от Националната историческа и културна институция „Киево-Печерска лавра“, от тази дата монасите трябва да напуснат всички помещения, които са им предоставени.

В отговор игуменът на манастира митрополит Павел и монасите от Лаврата, припомняме, изпратиха обръщение до президента на Украйна Володимир Зеленски, в което го помолиха да ги остави на мира, а някои от тях казаха, че няма да напускал манастира дори под заплаха със сила.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html