неделя, 28 април 2024 г.

Николай Василев: При стегната финансова политика, проблеми няма да има

Служебният финансов министър Росица Велкова има основания с прогнозите си за финансова катастрофа. Ако България обаче излъчи редовно реформаторско правителство, то апокалиптичният сценарий няма да се осъществи. Това заяви пред бТВ бившият икономически министър и вицепремиер Николай Василев.

Докладът на Министерството на финансите предизвика смут миналата седмица, след като в него се заговори за фалит на държавата, смяна на курса лева-евро и опасност за социалните плащания. Тогава мнозина критикуваха Велкова, че с прогнозите си плаши хората и реално участва в предизборната кампания. Според Василев тя била права, но ако водим стегната финансова политика, проблеми за държавата няма да има.

„Бих забранил две думи – “дефицит” и “инфлация”. Няма условия и причини да има в държавата дефицит изобщо. Държавата е с най-добрите икономически показатели в историята си от хан Аспарух досега. Няма кризи. Няма война. Няма рецесия. Няма пандемия, бежанска вълна от Югоизток. Няма природно бедствие и нашествие на извънземни. Защо искат политиците да има много проценти дефицит?”, коментира още Василев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html