петък, 26 април 2024 г.

ЦСКА едвам изкопчи 1:0 срещу „Спартак“ (Варна) в София

Снимка: БГНЕС

ЦСКА едвам изкопчи 1:0 срещу „Спартак“ (Варна) в София и запази аванса си от четири точки на върха в класирането пред втория „Лудогорец“ в Първа футболна лига. Очакванията за лесен успех на лидера в таблицата срещу последния не се оправдаха, като играчите на Саша Илич и хилядите по трибуните на „Българска армия“ трябваше да треперят до последно.

ЦСКА изигра силни първи 15 минути и именно в този период Маурисио Гарсес отбеляза единствения гол в мача. С успеха „червените“ събраха 60 точки и запазиха разликата от четири точки с Лудогорец. „Спартак“ (Варна) остава на дъното с 12 точки.

ЦСКА София започна силно и още в началните минути Гарсес стреля опасно, но вратарят на Спартак изби в корнер, а след това и Християн Петров опита далечен удар, който премина встрани от вратата. Логично в 14-а минута „червените“ поведоха след хубава атака отляво, завършила с центриране на Де Нойер към Туфегджич, който триково отклони към Гарсес, който оставен непокрит, стреля с левия крак във вратата. След попадението ЦСКА София намали темпото и позволи на Спартак да изнесе топката в по-предни позиции. В 33-а минута гостите от Варна имаха отлична възможност да изравнят, след като Жоао Марио се откъсна сам срещу вратаря, но Бусато майсторски скъси ъгъла и спаси.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html