петък, 26 април 2024 г.

Александър Пулев: В края на април ще внесем детайлен бюджет

Снимка: БГНЕС

Министър Пулев заяви, че в края на април служебното правителство ще внесе детайлен бюджет, за който се надява да получи добрата воля от новия парламент, предаде БТА.

„Ние сме отговорно министерство и още от 2 август затягаме коланите и подхождаме максимално консервативно“, обяви във Враца министърът на иновациите и растежа Александър Пулев по повод дефицита в бюджета на страната и евентуалната необходимост от оптимизиране на разходите. Пулев обясни, че предвид отговорностите на министерството, то няма по подобие на други ведомства тежки структури, не управлява търговски дружества.

„По дизайн сме доста ограничено министерство и се справяме отлично с настоящите ресурси и възможности и най-вероятно имаме и най-ниския бюджет за капиталови разходи, нямаме големи обществени поръчки. Това, което правим е да поръчваме предимно консумативи“, обясни Пулев и допълни, че се фокусират само върху нуждите, които са базови и които ще подсигурят едно устойчиво управление за следващите няколко месеца.

„Знаете, че ние сме поели ангажимент в края на април на ниво служебен кабинет да внесем детайлен бюджет, за който се надявам да получим добрата воля от новия парламент. Да подходят максимално консервативно, една идея по-отговорно, а не с типичния за предишния парламент „див популизъм“, коментира още министър Пулев.

Министър Пулев и неговият екип са във Враца за да представят възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост и европрограмите, които министерството управлява.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html