петък, 19 април 2024 г.

Заловиха 54 нелегални мигранти на АМ „Тракия“

Снимка: БГНЕС

Задържан е водач на автомобил за подпомагане на 54 мигранти от Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура в Пловдив Боряна Димитрова, предава БТА.

От прокуратурата уточняват, че на 16 март 2023 г., около 9:00 часа, на 67 км от автомагистрала „Тракия“ в посока София полицейски патрул спрял за проверка микробус марка „Мерцедес“, управляван от български гражданин с инициали П.В. (35 г.).

Установено е, че в товарната част на микробуса пътували 54 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже. Сред тях имало и две момчета, ненавършили 16 години. Те били качени в автомобила в района на област Ямбол. Целта е била да бъдат превозени до София, след което да продължат за Сърбия.

Автомобилът е собственост на шофьора.

Обвиняемият П.В. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Справка в информационните бюлетини на МВР показва, че  края на месец август 2022 година джип, превозващ нелегални мигранти, се е самозапали на магистрала „Тракия“ в района на Пазарджик. Недалеч от мястото на инцидента бяха открити десет нелегални мигранти.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html