петък, 26 април 2024 г.

Готвят заговор срещу Борисов

Снимка: Архив

 

Срещу Борисов се води организирана кампания с цел предизборно очерняне, съобщи за „Галерия“ бивш депутат. Заговорът имал за цел да намали влиянието на лидера в собствената му партия и да го постави в изолация веднага след изборите. В основата му стояли активисти на ГЕРБ, чиито прекомерни мераци за постове Борисов неутрализирал, пише екип на в. „Галерия“.

Брожението се проявило в партийните редици след излизането на втория списък „Магнитски“, в който фигурираше Владислав Горанов. Тогава  лидерът на ГЕРБ, както и ключови партийни фигури, се разграничиха от своя финансов министър. Това предизвикало тревога сред част от герберите.

Впоследствие някои възнегодуваха срещу махането от листите на Кирил Ананиев и Петя Аврамова, които по традиция водеха в Перник и Враца. Според запознати Борисов е искал да предпази партията от евентуални щети, ако има трета серия от „Магнитски“. Възможно било Ананиев и Аврамова в качеството си на министри да са контактували с хора, попаднали вече в черния списък на САЩ. И макар да не са споменавани в показанията на Васил Божков или други свидетели, било възможно кълбото да стигне до тях.

Листите били подредени по начин, който удовлетворявал повечето хора край Борисов и не се очаква да има напрежение в регионите по тази линия по време на предизборната кампания.

Част от опонентите на лидера в партията пък смятали, че съюзяване с ПП и ДБ е единственият им шанс да се върнат в управлението и затова не им се искало да си развалят отношенията. По места някои от тях дори се споразумели за феърплей с конкурентите си от тези партии. Борисов обаче продължава да поддържа линия срещу ПП и ДБ. Той дори публично подкрепи президента Радев, който се изказа негативно за формацията на Петков и Василев. „Не му благодаря за Кирил, Асен и Рашков, че ни ги натресе. Но той сам каза, че шарлатанията ще спре. И да се стегнем, и да управляваме. Иначе на какво прилича това – за две години шест пъти говорим едно и също“, каза лидерът на ГЕРБ във Враца. „Трябва да сме с един депутат повече, но първи. Тогава ще направим правителство. Ако сме втори, но няма как, защото ПП ще ги бием със сигурност и „Да, България“ ще ги бием. Да видим дали ще долъжат хората с механичния сбор“, каза още Борисов при откриването на кампанията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html