понеделник, 29 април 2024 г.

334 бойци от 48 спортни клуба заявиха участие в държавното първенство по кик бокс

Общо 334 състезателя от 48 спортни клуба са направили регистрация за участие на държавното първенство по кик бокс в стил лоу кик, което ще се състои от 10 до 12 март в зала „Арена Шумен“ в областния град, съобщават от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай на страницата си в една от социалните мрежи.

Шампионатът ще се проведе на два ринга в зала „Арена Шумен“. Началото е от 17:00 часа на 10 март, с квалификационни срещи, като преди това кикбоксьорите ще минат кантар. Полуфиналите са в събота от 10:00 часа, а финалите – в неделя, също от 10:00 часа.

Официалното откриване на държавното първенство ще се състои на 11 март от 12:00 часа с музикални изпълнения на част от състезателите на клуба домакин „Шуменска крепост“, който ще се представи на шампионата с 22-ма кикбоксьори, каза пред БТА треньорът на местния отбор Галин Методиев.

По думите му се очаква изключително силно състезание, всеки участник има стимул за добро представяне, защото държавното първенство в Шумен е квалификация за участие на Европейското първенство за юноши и девойки в Анталия, Турция и за Световното първенство за мъже и жени в Лисабон, Португалия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html