понеделник, 29 април 2024 г.

Първите четвъртфиналисти в Шампионската лига са Челси и Бенфика

Бенфика разгроми Клуб Брюж с 5:1. Гонсало Рамош бележи за 2:0 в края на първото полувреме.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Челси и Бенфика са първите четвъртфиналисти в Шампионската лига по футбол на Европа. Челси победи с 2:0 у дома Борусия Дортмунд след голове на Рахийм Стърлинг (43) и Кай Хаверц (53) от дузпа и заличиха изоставането си с 0:1 от първия мач, съобщи БНР.

“Сините“ изиграха силно първо полувреме, в което Хаверц удари греда, а малко след това негов гол беше отменен заради засада на Стърлинг. Английският национал все пак даде аванс на „сините“ в 43-та минута, когато първоначално не успя да засече едно хубаво центриране от лявото крило, но след това топката остана у него и с мощен удар под гредата направи 1:0.

В началото на второто полувреме Челси получи право да изпълни дузпа, след като центриране на Бен Чиуел спря в ръката на Волф. Първоначално Хаверц уцели страничната греда, но изпълнението трябваше да бъде повторено заради навлизане на играчи на Борусия в наказателното поле преди изстрела. При втория си опит Хаверц нямаше греша и направи 2:0.

В Лисабон Бенфика надигра Клуб Брюж с 5:1 и с общ резултат от двата мача 7:1 продължава напред. Гонсало Рамош (45, 57) отбеляза два гола, а по веднъж се разписаха Рафаел Силва (38), Жоао Марио (71-дузпа) и Давид Нереш (77), a за гостите беше точен Бьорн Майер (87).

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html