понеделник, 29 април 2024 г.

Наш шофьор премина границата между Италия и Франция с 16 мигранти, без да знае

Български международен шофьор премина границата между Италия и Франция с мигранти в камиона си, без да разбере. Валентин Валяров разказ за случилото се пред Нова телевизия.

„Натоварих 15 тона макарони в камиона си в Италия, сложих пломбажно въже и пломба и на границата с Франция си починах в събота и неделя. През нощта са дошли мигрантите, докато аз съм спял в кабината. Ако бях със стария матрак, щяха да ги усетя, тъй като каросерията се клатеше. Това са 16 човека, качват се и се клати ремаркето. Обаче аз си купих нов матрак 21 см и много хубаво се спи на него, и нищо не съм усетил“, заяви Валентин Валяров.

„Сутринта като станах, видях, че пломбажното въже и пломбата са наред. На границата във Франция бяхме аз и литовски камион. Имаше 4-5 полицаи, които проверяваха камионите, гледаха мен, гледаха него и за мой късмет решиха да проверят него и мен ме пуснаха да продължа по пътя. Карах 240 км до Марсилия, слязох от магистралата и чух шум на желязо. Спрях вдясно до едно заведение и чух гласове в ремаркето. Имаше три французи наблизо и им казах да се обадят на полицята, и след като го направиха, дойде жандармерията с 4 коли и ги изкараха, по трима по трима. За мен нямаше проблем, щом аз съм се обадил за бежанците, проблем щеше да има, ако не се бях обадил. Иначе на границата на Франция, ако ме бяха проверили, щяха да си помислят, че съм взел пари, за да прекарам мигрантите“, допълни Валентин Валяров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html