понеделник, 29 април 2024 г.

Звучен шамар за Барса, получи забрана за летни трансфери

Барселона има сериозни финансови проблеми и въпреки че намери начин да привлече нови играчи миналото лято, президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че няма да могат да привличат попълнения през следващия трансферен прозорец поради „съмнително поведение“. Барселона получи тази забрана официално, съобщиха испанските медии. Каталунският отбор похарчи много пари за трансфери през последните години и се опита да балансира финансите си, като ипотекира телевизионни права в бъдеще и има други приходи от продажба на акции, нещо, което вече няма да може да направи.

„Към днешна дата Барселона няма място в бюджета си, което да похарчи за следващия трансферен прозорец. Барселона участва в съмнително поведение, което оказа влияние върху Ла Лига, и ние действаме. Постановихме, че те вече не могат да подписват с повече играчи“, каза Тебас, който беше на срещата на върха на FT Business of Football в Лондон, където също така обясни икономическия контрол, който съществува в испанската лига, в изявления, публикувани от The Sun. „Те продадоха за 700 милиона телевизионни права и се опитаха да намерят различни начини да разрешат ситуацията, но това вече няма да е възможно през следващия сезон. Имаме строг икономически контрол“, добави лидерът на испанската лига.

Единственото нещо, което каталунският отбор може да направи, е да се съсредоточи върху продажбата на играчи, а не върху купуването на нови. „В случая с Барселона те трябва да намалят разходите за заплати и трансфери от 650 милиона евро на 450 милиона, така че това е отрицателен бюджет от не по-малко от 200 милиона евро. Те трябва да намалят инвестициите си в играчи и ние ги насърчихме да продават футболисти, защото за всяка продажба те могат да похарчат 40 процента от печалбата“, каза още Тебас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html