понеделник, 29 април 2024 г.

Руска ракета разруши блок в Запарожие, досега са открити 3 жертви

На 15 януари при подобна руска терористична атака бе ударен блок в град Днипро и бяха убити 46 души. Сред жертвите имаше и деца.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко трима души са убити и други шестима – ранени, при ракетен удар тази нощ по жилищна сграда в южния украински град Запорожие, съобщиха днес местните власти, цитирани от АФП.

Украинската полиция посочи в комюнике, че руска ракета – по предварителни данни С-300, е разрушила над 10 апартамента от блока. Спасителите са извадили изпод развалините шестима ранени и телата на трима убити. Разпространени от спасителите кадри показват евакуация на жители от разрушената сграда с помощта на пожарникари.

Украинският президент Володимир Зеленски осъди в „Телеграм“ това действие на „терористична държава, която иска да превърне всеки наш ден в ден на ужаса“. „На земята ни обаче няма да победи злото. Ще прогоним всички окупатори и те ще понесат отговорност за всичко“, добави той.

При руски обстрел срещу украинския град Днепър през януари също бе улучена жилищна сграда и тогава загинаха 46 души.

За да могат да убиват повече мирни граждани в Украйна, руснаците от доста време използват зенитните ракети С-300 за атаки срещу наземни цели, припомнят експерти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html