понеделник, 29 април 2024 г.

Гръцкият министър на транспорта подаде оставка след влаковата катастрофа

Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис подаде оставка след  влаковата катастрофа при която загинаха 36 души, а други 72 са настанени в болница, съобщава БТА.

Има ранени българи във влаковата катастрофа в Гърция

Пътнически влак в Гърция се сблъска с идващ насреща товарен влак малко преди полунощ в северната част на страната малко преди долината Темпе (или Темби) между планините Олимп и Оса. Общият брой на хората в двата влака е бил 354 (342 пътника и 12 служители, от които двама са били в товарния влак), информира в електронното си издание в. „Катимерини“.

Маршрутът на двата влака/ Стоп кадър Ен Би Си

По последни данни починалите в трагичния инцидент са 36, броят на ранените е 85 души, от които в болница са настанени 72 души (шестима в интензивно отделение).

Температурата във влака, който катастрофира в Гърция, е достигнала 1300 градуса по Целзий.

Очаква се броят на загиналите при катастрофата в Темпе да се увеличи, тъй като температурата в първия вагон е достигнала 1300 градуса по Целзий, според говорителя на пожарната служба Василис Вартакоянис.

Гръцките власти арестуваха шефа на гарата в Лариса заради влаковата катастрофа с 40 жертви

„Заслужава да се отбележи, че в конкретния вагон е избухнал пожар и температурите са били особено високи, достигайки дори до 1300 градуса по Целзий“, каза той.

„Това затруднява идентифицирането на хората, които са били вътре. Потвърденият брой на загиналите е 36, но въз основа на тези факти и откритията от мястото на трагедията се очаква броят им да е по-голям“, добави Вартакоянис.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html