неделя, 5 май 2024 г.

Шествия в цялата страна в подкрепа на Украйна

Снимка: БНР

Година след началото на войната в Украйна български и украински граждани организират шествия под мотото „Украйна – Европа – Свобода – Победа!“ в подкрепа на борбата за свобода и независимост на украинския народ, съобщава БНР. Освен в София, шествия са организирани и във Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна и Бургас.

В столицата гражданите, които изразяват съпричастност с украинския народ, се събраха пред президентството. Българи и украинци заставаме рамо до рамо на мирно шествие в подкрепа на свободна Украйна , посочват участниците, които се събраха през президентството. Идеята им е да почетат паметта на хилядите жертви, да подпомогнат бежанците и да изразят подкрепа за усилията на украинския народ да отстоява свободата си.

Снимка: БНР

Множеството запази минута мълчание в памет на жертвите в тази война. България и българският народ знаят ясно, който е агресорът в тази война, въпреки опитите на някои политически сили и държавни фигури, които зад фазата на пацифизма и неутралността, призовават светът да изостави Украйна, казаха още организаторите.

За да почетат паметта на жертвите на руската агресия и за да протестират срещу позицията на българския президент относно войната, през президентството се събраха и представители на неправителствени организации.

Шествието потегли към Орлов мост. Движението в района в момента е спряно за неопределено време.

Снимка: БНР

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html