събота, 4 май 2024 г.

„Червените“ определиха водачите на листите си, Нинова ще води в София и Благоевград

Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП определи водачите и листите за изборите през април. Лидерът на партията Корнелия ще води в Благоевград. Товастана ясно след заседанието на ръководството на „столетницата“.

В Бургас водач е Петър Кънев, а във Варна – Борислав Гуцанов. Във Велико Търново е Кристиан Вигенин, във Видин – Филип Попов. Той е класиран на 8-мо място от Областния съвет на БСП, а на последните избори не влезе в парламента.

Във Враца водач е Атанас Зафиров, в Габрово – Драгомир Стойнев, в Добрич – Мая Димитрова, в Кърджали – проф. Жени Стайкова, която е била кандидат за депутат в 24 МИР в София.

В Кюстендил на първо място в листата е Бойко Клечков, а в Ловеч – Ирена Анастасова. След като на предишните избори не влезе от Перник, Стоян Мирчев сега ще води в Монтана, а в миньорския град ще води – Борис Цветков. Организаторът от „Позитано“ 20 е изпратен в Перник, където партията напусна кметът Станислав Владимиров, който от доста време не криеше симпатиите си към ГЕРБ.

В Пазарджик начело на листата ще е Драгомир Стойнев, който ще води и на още едно място.

В Плевен водач е Румен Гечев, а под тепетата – Иван Петков-Бебето, начело на листата в Пловдив област е Манол Генов, в Разград – Наско Анастасов, в Русе – Иван Иванов, а Силистра – Иво Боянов Атанасов, който на Той беше на предишните избори на 4-то място в софийския 24 МИР.

В Сливен листата се води от Деян Дечев, а в Смолян от проф. Георги Михайлов, който на вота през октомври беше водач в Благоевград, но последния път не успя да влезе от там от второто място.

В Столицата в 23 МИР водач е Христо Проданов, за 24 МИР – Георги Свиленски, а в 25 МИР – Корнелия Нинова, която е водач на 2 листи. В София област начело на листата е Иван Ченчев. В Стара Загора водач на „червените“ е Георги Гьоков.

В останалите райони водачи ще са четирима кандидати, които са начело и в други листи. За Търговище – Борислав Гуцанов, за Хасково – Атанас Зафиров, за Шумен Иван Иванов и за Ямбол – Кристиан Вигенин.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html