вторник, 30 април 2024 г.

„Манчестър Юнайтед“ победи „Барселона“ в турнира Лига Европа

„Манчестър Юнайтед“ победи „Барселона“ с 2:1 и се класира за 1/8-финалите в Лига Европа, след като първата среща в Испания завърши 2:2. Футболистите на Ерик тен Хаг стигнаха до пълен обрат през второто полувремето.

Роберт Левандовски беше точен за каталунците от дузпа в 18-ата минута, но в 47-ата Фред изравни, след като се възползва от подаване на Бруно Фернандеш. Антони вкара победен гол в 73-ата. Бразилецът бе точен с диагонален удар, а топкат достигна до него след куп рикошети.

„Шахтьор Донецк“ елиминира „Рен“ след изпълнение на дузпи – 5:4, а в редовното време резултата бе 1:0 за французите. В продълженията двата тима си размениха по един гол и така победителят бе определен с удар от бялата точка. Първата среща завърши с успех на „Шахтьор“ – 2:1.

„Унион Берлин“ също продължава напред след победа с 3:1 над „Аякс“ в среща от реванш от плейофния кръг. Първата двубой в Нидерландия беше завършил 0:0.

Робин Кнохе вкара за 1:0 от дузпа в 20-ата минута, а минута преди почивката Йосип Юранович покачи на 2:0. Две минути след почивката Мохамед Кудус намали, но три минути по-късно Данильо Дуки оформи крайното 3:1.

„Рома“ намери място в следващата фаза след 2:0 на „РБ Залцбург“. Двете попадения за „вълците” бяха дело на Андреа Белоти и Пауло Дибала.

„Байер Леверкузен“ отстрани Монако след изпълнение на дузпи. Двата тима завършиха 3:2 в полза на „аспирините” в Княжеството, а в първата среща монегаските ликуваха със същия резултат и по този начин се стигна до изпълнение на дузпи, където футболистите на Чаби Алонсон бяха безгрешни, а Матазо пропусна за французите.

Жребият за осминафиналите на Лига Европа е днес от 13:00 часа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html