неделя, 5 май 2024 г.

В Албания предупредиха фирмите да декларират пълните заплати на наетите

Снимка: WIKIPEDIA.ORG

Данъчните Албания предупредиха работодателите, че са длъжни да декларират коректно заплатите на служителите си, предаде АТА, цитирана от БТА.

Забелязват се две високорискови тенденции, отбеляза в прессъобщение данъчната служба. Първо, някои данъкоплатци намаляват броя на служителите във ведомостта за заплати, за да избегнат плащането на социални и здравни осигуровки, и второ, има данъкоплатци, които анулират фактурите за продажба, без да отразят това по надлежния ред.

„Информираме всички данъкоплатци, че тези необосновани корекции в декларациите, главно в декларацията за заплати, засягат пряко не само данъчната служба, но също пенсионното и медицинското обслужване на служителите и според закона се считат за престъпление“, изтъкна в прессъобщение албанската данъчна служба.

От данъчната служба казаха още, че проверяват дали в тези явления не са замесени и служители от нейната администрация, като уведомиха, че споменатите неправомерни действия ще се третират по реда на Закона за данъчния процес.

„Който промени ведомостите за заплати и анулира фактурите за продажба, без да са отразени в книгите за покупки, ще бъде преследван“, заканиха се от данъчната служба на балканската държава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html